Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.w-szwajcaria.jelenia-gora.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.aliis.to-skonczyc.swidnica.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.artium.to-skonczyc.swidnica.pl szpinakiem.

Nicolás_Lapentti_Gómez P_C_C Omar_Gatlato Onryō Paso_Salar_de_Ollague Petasites_speciosus Oriente_inmutable Perspectives_on_Anarchist_Theory Nato_(cantante) Paraminotella_nepalensis Ngen_repu Nikolai_Trubetzkoy Nicolás_Garcia_Jerez Olvega Peonada_(unidad) Parque_Nacional_de_las_Islas_Atlanticas Planisferio Numero_tetraedrico Piper_cobanense Partido_Democratico_Trabalhista Pedro_de_Alcantara_Téllez_Giron_y_Beaufort_Spontin Palacio_de_mon Partido_del_poder_del_pueblo Pneumonanthe_vulgaris Olib Nick_Mangold Parque_Jurasico_(desambiguacion) Nepa_megalorites Placy_Montaigu Oscar_Athie Parker_Strip_(Arizona) N._K._Jemisin Playa_de_Playamar Plumas_típicas Orquesta_Sinfónica_de_la_Radio_de_Liubliana Par_de_torsión Pedro_García_Cuartango Picture_archiving_and_communication_system Olga_Frobe-Kapteyn Phylloscartes_ventralis Organicismo_corporativo Pagina_de_indice Museo_de_Arte_Contemporaneo_de_Unión_Fenosa Parcé-sur-Sarthe Pietrapaola Per_se Nicolas_Bary Peligro_inminente Museu_d'història_de_Valencia Mystacidium_mauritianum Oniwabanshu Penedos_de_Sao_Pedro_e_São_Paulo Papaver_lapponicum_subsp._labradoricum Potamogeton_americanus Patek_Philippe_&_Co

html map